İlk Mezunlarimizi Verdik | Elektrik Elektronik Mühendisliği | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

İlk Mezunlarimizi Verdik

İlk Mezunlarimizi Verdik

Hasan Kalyoncu Üniversitesinde “HKÜ 1. Mezuniyet Töreni” 14 Mayıs 2015’te HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi binasında gerçekleştirildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, “HKÜ 1. Mezuniyet Töreni”nde diplomalarını aldılar.

5 yıl önce Eğitim-Öğretim hayatına başlayan HKÜ, ilk mezunlarını bu yıl verdi. Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Yüksekokulunda öğrenimini tamamlayan 411 öğrenci keplerini attı.

Eğitim – Öğretim hayatına ilk olarak Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ve İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde 3’er bölümle başlayan HKÜ; 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında 5 Fakülte 19 Bölüm, 2 Yüksekokul ve 1 Meslek Yüksekokuluyla yoluna devam ediyor.

Sosyal ve kültürel olanakları ile öğrenci merkezli, disiplinlerarası bir yaklaşım benimseyen “Bilim Kenti” HKÜ; 2008 yılında kurulup, ilk öğrencilerini 2009 yılında “İpek Yolu Üzerinde Bir Dünya Üniversitesi” sloganıyla Eğitim-Öğretime başlayarak ilk günden beri öğrencilerine uluslararası fırsatlar sunmuş; özgürlük, adalet ve ahlak temelinde eğitim, araştırma ve yenilik odaklı bir üniversite olmayı benimsemiştir.

Büyük hedefleri olan, geniş ve derin bir vizyona sahip, topluma karşı sorumluluklarının farkında olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi, kurulduğu günden beri, özgür düşünce ortamında bilgi üretmenin ve öğrencilerinin vizyonunu genişletip yenilikçi ve girişimci ruhlarını ortaya çıkarmanın heyecanını yaşıyor.

Hasan Kalyoncu Üniversite Kongre ve Kültür Merkezi Binasında düzenlenen “HKÜ 1. Mezuniyet Töreni”ne; T.C. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep ili Milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep protokolünün değerli temsilcileri, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Cemal Kalyoncu, HKÜ Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz, HKÜ Akademisyenleri, idari kadrosu ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

“HKÜ 1. Mezuniyet Töreni” açılış konuşmasını yapan T.C. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; “Hasan Kalyoncu Üniversitesinde kendimi hep ilklerde görüyorum. İlk açılış dersini ben vermiştim. İlk canlı yayın konuğu ben olmuştum. Bugün de 1. HKÜ Mezuniyet Töreninde sizlerleyim. Gaziantep’te üniversite sayımız 1’den 4’e yükseldi. Ben inanıyorum ki, bu ileride ihracatın en önemli kaynağı olacak” dedi.

“HKÜ 1. Mezuniyet Töreni” açılış konuşmasını yapan HKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Cemal Kalyoncu; “Kalyoncu Ailesi adına hepinize hoşgeldiniz diyor saygılarımla selamlıyorum. Bugünün özel bir anlamı var çünkü üniversite olarak bizler, ilk mezunlarımızı vermenin coşkusunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bundan 5 yıl önce üniversitemizin temellerini atarken de büyük bir heyecan içindeydik. Bugün ise heyecanımız çok daha büyük. Temel atılırken önümüzde kıraç bir arazi zihnimizde gönlümüzde ise büyük bir hayal vardı. Bugün o hayali gerçekleştirmenin gururunu ve coşkusunu yaşıyorum. Bu hayalin sahibi ve bugün Üniversitemizin ismini taşıdığı Hasan Kalyoncu’yu rahmetle anıyoruz. Bugün,  çalışmalarımızın meyvelerini topladığımız mutlu ve onurlu bir gündür. Bugün burada hep birlikte mezun olacak gençlerimizin başarısına şahitlik ediyoruz. Bu başarı, tabiiki ilk olarak öğrencilerimizin başarısıdır;ancak bu başarıda onlarla beraber birçok kişinin daha payı vardır. Mezuniyete hak kazanmış gençlerimizin başarısı için akademik kadromuzun büyük bir özveri göstermesi; anne ve babaların çocuklarının geleceği için fedakârlık ederek onların eğitimine destek olmaları, her türlü takdirin üstündedir.  Söz konusu başarıda payı olan herkesi gönülden kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

HKÜ Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz ise; “Üniversiteler, bilimsel düşünce ve araştırmalardan elde ettiği ürünleri ülkesinin ve tüm insanlığın yararına sunan ve bulunduğu bölgeyle bütünleşen kurumlardır. Üniversiteye hizmetin ülkeye hizmet olduğunun bilinci içerisinde, tüm iç ve dış paydaşlarımızla beraber bilimsel bir yaklaşımla çağdaş bir dünya üniversitesi oluşturmayı amaçlamaktayız. Bugün, ilk mezunlarımızı geleceğe uğurlamanın sevincini yaşıyoruz.

Bir Hasan Kalyoncu mezunu olarak; ülkenize, üniversitenize ve geleceğinize olan inancınızı ve kendinize olan güveninizi kaybetmeyin. Hasan Kalyoncu Üniversitesinden mezun olmanın gücünü, ayrıcalığını ve mutluluğunu kalbinizden eksik etmeyin. Sevgili Öğrencilerim, Allah; bundan sonraki yolunuzu aydınlık, gönlünüzü açık, başarılarınızı daim etsin! Mezuniyetiniz hayırlı olsun” dedi.

HKÜ üniversite 1.si Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Fatih Alisinanoğlu da söz alarak; “Bugün Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarihinin ilk mezuniyet törenini izlemek ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin ilk mezunları olmanın haklı gururuna tanıklık etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle, sevgili öğrenci arkadaşlarım adına sizlere hitap etmekten çok büyük bir onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bugün kendimi hem gururlu hem hüzünlü hem de sevinçli hissettiğim bir gün. Tam anlamıyla bir duygu karmaşası yaşıyorum. Sizler de takdir edersiniz ki bu sıcak aileden ayrılmak hiç de kolay olmasa gerek. Bugünlere gelmemizde emeği geçen herkese tekrar en derin saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bütün mezunlarımızı tebrik eder iş hayatlarında başarılı olmalarını temenni ederiz…