Hakkımızda | Elektrik Elektronik Mühendisliği | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

vision_banner

Bölümümüzün temel vizyonu ulusal ve uluslararası Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümleri arasında akademik derecelendirmede lider konuma gelerek, geleceğe yönelik teknolojileri geliştirmek amaçlı akademik araştırma ve yayınlarda bulunmaktır. Gerekli bilimsel ve sosyal yetilerle donatılmış, bir üst seviyedeki eğitimleri takip edebilen, çalışacakları ortamlarda kritik düşünme ve liderlik becerilerine sahip, disiplinler arası işbirliği sağlayabilen, yönetici özelliklerine sahip,  yenilikçi, özgün çözümler üretebilen Elektrik Elektronik Mühendisleri yetiştirmektir.

Temel mühendislik bilgilerini, çağdaş eğitim yöntemleriyle aktararak, ulusal ve uluslararası alanda mesleğini icra edebilen, endüstrinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yetkinlikte, her yönüyle donanımlı Elektrik Elektronik mühendisleri yetiştirmektir. İleri teknolojiye sahip laboratuvar imkanlarıyla buluşturulan öğrencilerimize, öğrenimleri sürecinde endüstride hem elektrik hem de elektronik alanında aktif olarak çalışma olanağı sağlamaktır.